Kawir neemt nieuw album op: christenen gooien wereldwijd en masse de handdoek in de ring

De kans is aanwezig dat je Kawir nog niet kent. Ik ken weinig mensen die überhaupt van de band gehoord hadden voordat ik erover begon. Spijtig, want deze Griekse bazenband is misschien wel het beste wat Griekenland op het gebied van black metal te bieden heeft. En dat zegt wat, daar de concurrentie niet bepaald gering is. De teksten van Kawir zijn in het Oud-Grieks en de verschijning en thematiek van de band zijn geheel gericht op het verheerlijken van het Griekse heidendom (bij gebrek aan een betere term).

In een poging een klein beetje bij te dragen aan de bekendheid die deze band zo erg verdient, zal ik in de nabije toekomst recensies plaatsen van enkele (zo niet alle) van hun uitgaven tot dusver. Op dit moment kan ik je echter alvast verblijden met het heugelijke nieuws dat Kawir bezig is met het opnemen van een nieuw album. Of het net zo’n meesterwerk gaat worden als de in 2008 verschenen mijlpaal Ophiolatreia valt nog te bezien, maar ik ben er van overtuigd dat Kawir weer met iets interessants and vooruitstrevends op de proppen gaat komen. Het enige spijtige is wel dat alleen bandleider en gitarist Therthonax nog over lijkt te zijn van de bezetting die verantwoordelijk was voor Ophiolatreia.

Hieronder kun je een video bekijken van de opnames van de drums, met op de achtergrond als bonus nog  wat riffs:

De video is afkomstig van de Facebookpagina van Kawir, waar ik ook op zit door sociale druk, een toegeeflijke persoonlijkheid en een onderbewuste wil gevigileerd door lelijke kutyuppen die een broertje dood hebben aan privacy.

Ik ben alleen even aan het kijken wat je nu doet.

Oh hai.

Advertenties

One thought on “Kawir neemt nieuw album op: christenen gooien wereldwijd en masse de handdoek in de ring

  1. Volgens mij zingen ze niet enkel teksten gebruikt in de oude Helleense religie, maar beoefenen ze ook de Helleense religie… Maar daar ben ik niet zeker van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s