Avondlandschemering

Laten we eerlijk wezen, de beste muziek komt uit Amerika. Het is professioneel, strak en begrijpelijk. Experimenteren is leuk, maar als een artiest vanuit de drukbezette Amerikaanse muziekwereld eenmaal zijn kop boven het maaiveld weet uit te steken en zodoende Europa bereikt, weet je dat het goed is. Geen amateurisme, halfbakken experimenten, of gevaarlijke ideeën. Heerlijk. Ook is het fijn dat er gewoon in de Engelse taal wordt gezongen. Zo is het begrijpelijk en, tsja, klinkt het goed. Want laten we er geen doekjes om binden: de Nederlandse taal is niet bepaald ontworpen voor muziek. Frans, Oekraïens, Spaans, Noors, enz. ook niet, maar het ergste is dat we daar ook nog eens geen hol van verstaan. Doe maar gewoon Engels, want met dat moeilijke pseudoculturele gedoe komt je boodschap, mocht deze al de moeite waard zijn, toch niet over.

Het moge duidelijk zijn dat wij het dichtst bij de Amerikaanse/Angelsaksische cultuur staan. Goed, soms zijn onze Engelstalige compagnons iets te enthousiast in hun oorlogszucht, maar als we er een economisch slaatje uit kunnen slaan als we hen helpen, waarom zouden we onze culturele antennes dan richten op de achtergebleven regionen van Europa? We spreken allemaal perfect Engels; deze taal beheersen we nog beter dan onze moedertaal. Het zou eigenlijk het beste zijn als onze kinderen voornamelijk, of beter nog, alleen maar Engels zouden spreken. Dat zou wel zo praktisch zijn, want dit is immers de taal die in een groot deel van de wereld wordt verstaan. Onze taal is toch maar een samenraapsel van andere talen. En naties? Denkbeeldige concepten. We zijn allemaal mensen, dus dat gezwaai met die vlaggetjes is allemaal maar cryptoracististisch geneuzel voor het plebs. Wij liberalen weten wel beter.

opgeheven spoorlijnen

Een vrijgevochten wereldburger moet echter toch constateren dat de Oost-Europese medemens bij voorbaat gewantrouwd moet worden. Het zijn allemaal oplichters die, als ze immers niet te druk zijn met het inpikken van onze banen, de straten vervuilen met afschuwelijke accordeonmuziek en andere achterhaalde zigeunercultuuruitingen die een intrinsiek kenmerk vormen van de Russische volksgeest en diens vrijwel identieke satellietculturen. Die volkeren moeten nog heel wat paden bewandelen voordat ze de weg naar de democratie vinden. Het enige goede wat uit Oost-Europa komt, is FEMEN.

Zie hierboven de gedachtegang van de gemiddelde Nederlander, in het bijzonder ontbreind, moreel bankroet tokkietuig, wiens leden zo slecht om zich heen kijken, dat wanneer zij door de hel zijn gegaan, zij je alleen kunnen vertellen dat het er knap warm was (vrij naar: Simon Carmiggelt). Zak voor eeuwig in de stront, Henk en Ingrid. #dontvote

Maar terzake; conform goede smaak en historisch bewustzijn, verklaart Bevroren Ivoren Toren zich een bastion van waardering voor Slavische cultuur, geschiedenis en politiek. Dit zullen wij de komende tijd bewijzen door wat meer aandacht te besteden aan de muziekcultuur uit deze contreien. Bij dezen een hartelijk welkom aan alle Russen, Oekraïners, Polen, Serviërs en andere Slaven die ons in de laatste paar maanden hebben gevonden.

Cлава,
Дегтярёв

styag

Advertenties

One thought on “Avondlandschemering

 1. Nou.
  Waar hier wordt beweerd:
  “Laten we eerlijk wezen, de beste muziek komt uit Amerika. Het is professioneel, strak en begrijpelijk.”
  Weet blijkbaar niet, dat één van de allerbekendste ‘Amerikaanse’ liedjes,
  My way
  een remake is van het Franse lied “Comme d’habitude”.
  Charles Destrée
  (1926) historicus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s