Recensies

québecsmall AkitsaAu crépuscule de l’espérance (8 maart 2013)

fal

Auteur: Degtyarov
In misschien wel zijn meest diepgaande albumbespreking tot nog toe legt Degtyarov een verband tussen de esthetiek van de Quebecse band Akitsa en het grimmige verleden van Europa. Deze recensie is niet bedoeld voor moraalridderende opa’s en andere neukfouten die al op hun pik getrapt zijn bij het aanschouwen van de vlag van hun land. Zonder haat geen black metal.

de BilskirnirWotan Redivivus (24 augustus 2013)

arminius

Auteur: Poswicht
Na een aantal jaren eindelijk weer eens een bespreking van een product uit Mofrika. Geschreven door een mof, dat dan weer wel.

ua Dub BukRus ponad use!(19 november 2013)

dubbe bukstra

Auteur: Degtyarov
De Drang nach Osten van BIT zet zich voort. Dit keer een recensie van de stouteriken van Dub Buk met hun nationalistische streken. Mag niet! Kan niet! Zal niet! Wel dus.

cn Fú XīOp de stille weg (13 april 2013)

Fu Xi

Auteur: Poswicht
De debuutbijdrage van de uit Mofrika stammende Chinafetisjist reflecteert zijn obsessie perfect. In een korte maar goed gestructureerde recensie duidt hij de culturele connotaties van deze Chinese onruststokers op elitaire wijze. Veramerikaniseerde Big Macvreters gaan maar lekker janken in de foetushouding terwijl wij de rest van het klootjesvolk cultureel opvoeden.

retsina! Gauntlet’s SwordTheosophy (23 juli 2011)

Pain

Auteur: Degtyarov
Dat wij minstens drie A4’tjes nodig hebben om een album te bespreken, was reeds bekend. Deze recensie van het tweede album van Gauntlet’s Sword verklaart waarom: de CD bevat zoveel tegenstrijdigheden dat zelfs een politicus in paniek zou raken van de inconsistentie. Hoewel Theosophy aanvankelijk door Deg to the Tyarov in huis werd gehaald door de bizarre voorkant van het album, bleek dit willekeurige CD’tje toch nog wat hoogtepunten te kennen.

de HalgadomHeimstatt (18 mei 2013)

Halga

Auteur: Degtyarov
De uitgebreide bespreking van dit magistrale neofolkalbum van Halgadom. Het muzikale equivalent van Arno Breker. Ofzo. In ieder geval werd het weer eens tijd voor een uitstapje naar onze Oosterburen na dat eindeloze geleuter over Frankrijk en Griekenland.

de HeldentumWaffenweihe (25 juni 2011)

wapenweiland

Auteur: Degtyarov
De eerste recensie die ooit op deze website werd geplaatst en dien ten gevolge wat primitief. Er zitten geeneens plaatjes bij! Nou ja, zeg. Gelukkig was het album in kwestie niet heel geweldig, dus zullen weinig mensen hier een nachtje minder om slapen.

by KamaedzitcaBezmolvnie slova tvoy (4 april 2014)

reviews

Auteur: xDegtyarovx
Hee, leuk dat je nog steeds aan het lezen bent. Nou, dan hebben we hier toch een lange bespreking voor je! Daar ben je wel even zoet mee, hoor. In een lange analyse van Kamaedzitca, het project van Oost-Europese sportschoolfiguren Artsem en Luty, komen we er onder meer achter hoe radicaal een band van aanpak en imago kan veranderen, waarom Alehammer hun “war with straight edge” gaan verliezen, en in welke kliko het oeuvre van Karel Appel moet verdwijnen.

retsina! KawirDei Kabeiroi (6 februari 2012)

Kabeiros2

Auteur: Degtyarov
Kawir is de beste Griekse blackmetalband, punt. Toch kon men ten tijde van het debuutalbum Dei Kabeiroi nog niet vermoeden dat deze band zou gaan behoren tot de absolute elite van de black metal. Want waar Ophiolatreia en Isotheos behoren tot de beste albums in het genre van het afgelopen decennium, was Dei Kabeiroi een aardige maar niet al te hoogstaande variant op Dawn of Martyrdom van Agatus.

retsina! KawirIsotheos (19 januari 2013)

kabeiros

Auteur: Degtyarov
Net als wijn die niet bij de HEMA vandaan komt, wordt Kawir beter met de jaren. Na het magistrale Ophiolatreia delen de Griekse geweldenaren wederom de lakens uit met Isotheos. Lees hoe bankhaaien, beurstirannen en hedgefundmafiosi de Griekse geest niet kunnen kraken. Omdat duizenden jaren beschaving nou eenmaal zwaarder wegen dan hun bloedgoud.

ua Nokturnal MortumGolos Stali (30 april 2013)

NM

Auteur: MaximusMeyer
Het debuutartikel van MaximusMeyer, die eens even haarfijn uitlegt waarom het zo vet strak is dat Nokturnal Mortum een Pink Floydje doet. Ik heb het album door deze recensie zelf ook aangeschaft, dus dat zegt wel wat. (Dat ik een nieuwrijke, koopzieke klootzak ben, voornamelijk).

maple syrup Pagan HellfireOn The Path To Triumph (10 augustus 2013)

heidens hellevuur

Auteur: Degtyarov
BIT recenseert muziek van de andere kant van de oceaan. Maar niet USBM want dat is voor nichten.

La France Peste NoireFolkfuck Folie (18 januari 2012)

Valfoutre1

Auteur: Degtyarov
Folkfuck Folie, misschien het meest gehaatte album van Peste Noire. En juist daarom zo geniaal. Degtyarov bespreekt de dood van de punk en de hiphop, maakt dien ten gevolge fanboys boos en dicteert vervolgens nog even De Waarheid™ over dit album.

La France Peste NoireL’Ordure à l’état Pur (8 juli 2011)

PATURAIN DAS PAS FIJN, HOMO

Auteur: Degtyarov
Dit is waarschijnlijk de recensie waaraan deze website zijn bestaansrecht ontleent. Diepgaand en academisch, maar ook humoristisch en platvloers. Een recensie die heel wat stof deed opwaaien en onder meer terug te vinden was op de Wiki-pagina van Peste Noire en de website van Transcendental Creations. Tevens een aanklacht tegen de ongecultiveerde baggerrecensies die doorgaans op het internet te vinden zijn.

Peste NoirePeste Noire (30 juni 2013)

Fofo

Auteur: Degtyarov
Mijnheer, kent u Peste Noire? Da’s een groep kwajongens die zwartmetaal maakt en op mieterse wijze de Ondergang van het Avondland duidt. U zult zien, mijn goede heer, dat met dit nieuwe werk, de Franse schavuiten er wederom voor zullen zorgen dat er een Caterpillar-graafmachine aan te pas moet komen om al het zand uit uw vagina te verwijderen.

rossia Sivyj YarKak prezhde playli zori (18 juli 2013)

sivyj yar

Auteur: Degtyarov
Het tweede uitstapje naar Oost-Europa. Dat smaakt naar meer!

La France SühnopferNos sombres chapelles (22 oktober 2011)

Ardraos

Auteur: Degtyarov
Dat drummers doorgaans niet al te beste muziek skrijven, is bekend. Maar er is altijd een uitzondering op de regel. Sühnopfer is wel een hele grote uitzondering, want drummer (annex (bas)gitarist, annex schreeuwlelijk) Ardraos zet 95% van de blackmetalbands voor lul met zijn geniale riffs, drumpatronen en composities. Komt dat zien.

La France Triste SirRoyaume perdu (15 augustus 2011)

Indria

Auteur: Degtyarov
ITT ijlt Degtje Arovsma over de charme van cassettebandjes. Uiteindelijk heeft hij bijna 1000 woorden nodig om te zeggen dat hij dit wel een goede demo vindt. #repsekt

retsina! ZemialI Am the Dark (25 juni 2011)

semiejal

Auteur: Degtyarov
Een recensie van een EP van de Griekse drum- en borsthaarkampioen. Zemial is als Bathory met een meer competente muzikant aan het roer. Ganz geil als je van first wave enzo houdt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s